Dopravní podnik města České Budějovice 5. prosince 2023 vypravil opět po třech letech pro děti a jejich rodiče speciální Mikulášskou jízdu. Její historie se traduje už od roku 2002.
Malé čerty a andílky vyzvedl adventní vyzdobený autobus na několika zastávkách kolem centra města a dovezl je na Senovážné náměstí, kde se všichni vyfotili u vánočního stromku a odkud společně vyrazili průvodem k náměstí Přemysla Otakara II. na tradiční přílet anděla z Černé věže. Za odměnu Mikulášovi pomocníci dostali
sladkou nadílku.
Posádku Mikulášské jízdy tvořili zaměstnanci českobudějovického dopravního podniku. Za volant usedl čertovský řidič a dispečer, páni revizoři se převlékli za čerty a Mikuláše a anděly byly kolegyně z provozu dopravy, marketingu a nejmladší revizorka podniku.
Vánoční čas v českobudějovické MHD dále zpříjemní v týdnu před Štědrým dnem akce na běžných linkách - cestující si budou moci zazpívat vánoční koledy se studenty z českobudějovické konzervatoře.