Historické jízdy 2023

Pátek 9. června - neděle 11. června.

Vozidla: Škoda 14Tr (DPMP 311, DPMP 345, DPMP 376) – linky 2 a 13

V březnu roku 2018 byl zahájen pravidelný provoz na trolejbusových tratích do Ohrazenic a na Zámeček, po zprovoznění tratí se do provozu až do dodání nových trolejbusů v červnu vrátily v plné síle všechny zbývající trolejbusy Škoda 14Tr. Tato akce bude symbolickým ukončením provozu trolejbusů Škoda 14Tr, kdy bude nasazen poslední provozní trolejbus 345 (v sobotu i v neděli) a historický 311 (pouze v neděli). Kromě toho bude v neděli dopoledne uspořádána jízda všech tří zbývajících vozů (včetně pracovní 376, v jejím případě samozřejmě bez cestujících) městem. Po oba dny bude vůz 376 odstaven na nějaké vhodné místo (nádraží, třída Míru, nebo něco podobného), kde vůz nebude překážet, a uspořádal v něm symbolickou výstavu dokumentující 40 let provozu těchto trolejbusů v Pardubicích.
V pátek 9. června vyjede trolejbus 345 na kurs D307, který dosud není garantovaný nízkopodlažní, a na odpolední část D1102 bude nasazena historická 311.

Zdroj: https://www.dpmp.cz/o-nas/den-otevrenych-dveri.html