Praha, 27. září 2021

Sdružení dopravních podniků České republiky (SDP ČR) podporuje také letos celonárodní veřejnou sbírku Ligy proti rakovině známou jako Květinový den. Stejně jako v loňském roce se akce i tentokrát kvůli protipandemickým opatřením přesunula z května na konec září. Kytičku na podporu boje proti rakovině si můžete zakoupit od 29. září i díky jednotlivým dopravním podnikům.

„Poslední dva ročníky museli organizátoři akce Český den proti rakovině improvizovat a situace pro ně nebyla vůbec jednoduchá. Jsem proto rád, že se naše členské dopravní podniky přidaly k podpoře Květinového dne. Většina z nich nabídla propagaci formou letáků ve svých vozech, na sociálních sítích a webu. Někde se dokonce aktivně zapojí do prodeje žlutých kytiček. Přeji sbírce, aby byla co nejúspěšnější,“ uvedl předseda SDP ČR Tomáš Pelikán.

Letošní jubilejní 25. ročník přináší novinky v organizaci sbírky. Lidé budou moci potkat dobrovolníky v ulicích nejen ve středu 29. září, ale také ve čtvrtek a v pátek. V některých spolupracujících obchodech a provozovnách dokonce do neděle 3. října. Seznam všech míst Liga zveřejní před sbírkou na webu www.cdpr.cz a zájemci ho budou moci nalézt i v aplikaci Den proti rakovině, kterou si mohou stáhnout do svého mobilního telefonu.

„V Českých Budějovicích jsme vylepili plakáty na předprodejních kancelářích v centrech Mercury a Igy a na sídlišti Šumava. Naši zaměstnanci budou kytičky prodávat od středy 29. září až do 3. října, abychom jich prodali co nejvíce. Z loňského roku máme zkušenost, že ne všichni za jeden den nákup stihli,“ popsal podporu v Dopravním podniku města České Budějovice jeho ředitel Slavoj Dolejš.

Letošní Český den proti rakovině je zaměřený na prevenci nádorových onemocnění ledvin, močového měchýře a prostaty. Další důležité informace můžou zájemci najít na stránkách Ligy proti rakovině (www.lpr.cz) nebo Českého dne proti rakovině (www.cdpr.cz).