Dopravní podnik města Ústí nad Labem a.s. v rámci projektu, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu, vzdělává řidiče MHD.
,,Rozvoj a další vzdělávání zaměstnanců je pro DP velice důležitá součást rozvoje zaměstnanců. Konkrétně tento projekt je zaměřen na řidiče autobusů a trolejbusů, kteří si vyzkoušeli techniku bezpečné jízdy. Konkrétně se jedná o vyhýbací manévr bez použití brzd, správnou techniku brždění na mokrém a simulovaném zmrzlém povrchu, krizové brždění, různé manévry při jízdě z kopců, techniku nájezdu a průjezdu v kluzké zatáčce a další. V rámci celého kurzu je i školení základů první pomoci,“ více přiblížila výkonná ředitelka Dopravního podniku města Ústí nad Labem Simona Mohacsi.
Celá akce se pořádá na Autodromu v Mostě. Polygon se rozkládá na ploše 13 hektarů a bude pokračovat do konce září tohoto roku. Díky svému vybavení a metodice výcviku se mostecký Autodrom řadí mezi nejmodernější areály ve střední Evropě.
Akce se pořádá v rámci projektu z fondů EU POVEZ II (Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II). Je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR a realizována Úřadem práce České republiky.