Dopravní společnost Zlín – Otrokovice naváže na svou tradici z minulých let a vypraví o některých prázdninových nedělích na linky MHD svá historická vozidla. Budou zajišťovat dopravu cestujících na vybraných běžných spojích ve Zlíně na trolejbusové lince 9 a autobusové lince 33.

„Vracíme se ke své tradici z dřívějších let, kdy jsme o prázdninových nedělích vypravovali na linky s cestujícími některá svá historická vozidla. Je to příležitost, aby MHD využili nejen běžní cestující, ale aby do našich vozů nasedli i milovníci historie, pamětníci minulých časů a na své si přišli i dopravní fandové a fotografové,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Historická vozidla MHD budou nasazována na standardní linky s cestujícími během letošních prázdnin pouze o těchto nedělích: 10. a 24. července a 7. a 14. srpna.

Červený historický trolejbus Škoda 9Tr bude jezdit v každém z uvedených termínů na lince č. 9 mezi Baťovou nemocnicí a obratištěm Jižní Svahy-Středová.

Odjezdy od Baťovy nemocnice:
Odjezdy z konečné Jižní Svahy-Středová:

Červeno-krémový historická autobus ŠM 11 bude nasazován na linku č. 33 mezi Bartošovou čtvrtí-Zdravotnickou školou a točnou Paseky.

Odjezdy z konečné Bartošova čtvrť-Zdravotnická škola:
Odjezdy z konečné Paseky-točna:

V historických vozidlech platí běžný tarif MHD, k dispozici v nich budou standardní označovače jízdenek. „Upozorňujeme však cestující, že na rozdíl od našich standardních vozů historická vozidla samozřejmě nejsou nízkopodlažní. Při přepravě dětského kočárku si musí cestující zajistit druhou osobu, která pomůže při nástupu nebo výstupu,“ řekl vedoucí dopravního úseku Pavel Nosálek.

Foto: DSZO - Vojtěch Cekota