Jízdné zůstane v krajském městě nezměněno, a to i přes enormní nárůsty cen energií a covidovou dobu, která pro dopravce znamená výrazný pokles tržeb. Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV) zajišťuje mnoho oblastí souvisejících s hromadnou dopravou a podle slov prvního náměstka karlovarské primátorky Tomáše Trtka DPKV díky dobrému hospodaření a podpoře města jízdné navyšovat nebude.

„Dopravní podnik má samozřejmě výpadky příjmů, stejně jako většina dopravců a provozovatelů služeb. Dobré manažerské řízení podniku a finanční výpomoc města ale stále udržuje náš dopravní podnik v dobré kondici. Ten tak může nabízet i nadále kompletní servis svým cestujícím za nezvýšené ceny,“ sdělil náměstek primátorky.

Dopravní podnik provozuje mimo autobusů městské hromadné dopravy i obě lanové dráhy. „Ta na Dianu byla v letošním roce velmi vytížená i během vánočních svátků. Lidé se s ní mohou opět svést od 5. února 2022. Do té doby na lanovce probíhá každoroční údržba tratě, vagonů nebo např. vyhlídkové věže“, říká Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva DPKV pověřený řízením společnosti.

Lanová dráha Imperial je naopak v provozu a jezdí denně už od 7:45 do 19:04. „Z pohledu ekonomiky provozu této lanové dráhy máme trošku problém s jejím větším vytížením, na kterém budeme muset v příštích letech pracovat. Cestující v Karlových Varech totiž nejsou naučeni přestupovat a využívat nabídky ideálního spojení. A to právě v mnoha případech spojení autobusu a následného přestupu na lanovku od Imperiálu nabízí,“ doplňuje předseda představenstva DPKV Jiří Vaněček s tím, že tato lanová dráha bude muset být v budoucnu více začleněna do celého systému městské hromadné dopravy.