Modernizace elektronického odbavovacího systému v pardubické MHD přinesla zásadní změny v odbavování cestujících. Nové nosiče jízdného – bezkontaktní platební karty nebo karty jiných dopravců a mobilní aplikace, znamenají pro cestující významné zjednodušení a zpřehlednění cestování veřejnou dopravou.

Nová Pardubická karta se strukturou MAP nyní umožňuje nejen nahrání časového kupónu a nabití elektronické peněženky pro MHD v Pardubicích, ale od června slouží také jako nosič elektronických kupónů VYDIS. Výhodu to znamená především pro lidi cestující za prací nebo do školy, kteří pravidelně využívají pardubickou MHD a železniční dopravu (České dráhy) v okolí. Předprodej jízdenek VYDIS zajišťují pokladny Českých drah.

Výjimkou je pouze případ, kdy je v jízdence VYDIS zahrnuta MHD Hradec Králové (zóna 1). V tomto případě je jízdenka vydána na papírovém dokladu. Podrobné informace o VYDISu, tarif, ceník, schéma sítě atd. naleznete na webu Českých drah.