Ve špičce mezi Porubou a centrem města každých 4 až 5 minut, večer a o víkendech každých 10 minut. Nový jízdní řád, který bude platit od 1. března, výrazně zintenzivní dopravní spojení na nejfrekventovanější ostravské tramvajové trati. Linka 8+ navíc vždy nabídne maximální komfort, tedy moderní nízkopodlažní vozidla s klimatizací, kamerovým systémem a wi-fi připojením. K 1. březnu dojde i k dalším úpravám stávajícího jízdního řádu.

Od linky 8+ si DPO mimo jiné slibuje zvýšení cestovní rychlosti mezi Porubou a centrem a také lepší rozložení přepravní poptávky. „Chceme na naší nejvytíženější trati nabídnout našim cestujícím ty nejkratší intervaly
a zároveň nejmodernější vozidla. Pevně věříme, že by to mohl být další důvod, proč na cestě z Poruby do centra nechat auto definitivně doma,“ říká generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Do budoucna DPO počítá také se zvýšením rychlosti spojů ve vybraných úsecích až na 80 km/h. Novinka v podobě linky 8+ je součástí širšího balíku změn s platností od 1. března, tedy k termínu celostátních změn jízdních řádů. Informace o dalších změnách jsou na www.dpo.cz.