Oslavy 70 let trolejbusové dopravy v Pardubicích

Dovolte nám pozvat Vás k návštěvě areálu Dopravního podniku města Pardubic a.s., který v letošním roce slaví výročí 70. let trolejbusové dopravy. Právě při této příležitosti otevírá své brány veřejnosti poprvé od roku 2017. Návštěvníci se mohou těšit na prohlídku samotné vozovny včetně jejího technického zázemí. Ke zhlédnutí budou nejen tyto prostory, ale na místě budou také vystaveny historické i moderní vozy.
Vozový park prošel v nedávné době velmi náročnou a nákladnou obměnou. Nákup nových autobusů a trolejbusů byl podpořen z fondů Evropské unie. Přijměte pozvání s námi posoudit výsledek těchto změn. Uvidíte, že čas, jenž s námí strávíte, bude stát určitě za to.

Co vše bude během dne možné navštívit?

V rámci komentované prohlídky budou otevřeny běžně nepřístupné části areálu vozovny. Návštěvníci tak budou moci nahlédnout mimo jiné například do prostor údržby, myčky, lakovny či autoškoly. Jednotlivé skupinky bude provázet odborný personál, který rovněž zodpoví případné dotazy. Na prohlídku není třeba předchozí registrace.

Jízdy historických a moderních vozidel MHD

Součástí dne otevřených dveří jsou už tradičně i jízdy historických a moderních vozidel. Protože se jedná o 70 let trolejbusů, budou jízdy o něco více zaměřené na trolejbusy a trolejbusové tratě. Vozidla budou od 8 do 15 hodin jezdit po celém městě, autobusy i trolejbusy zavítají na většinu míst, která jsou pardubickou městskou hromadnou dopravou obsluhována. V 15 hodin vyjedou všechna vozidla, která se jízd během dne zúčastní, z vozovny ve slavnostním průvodu, který bude dále pokračovat přes třídu Míru, otočí se (pravděpodobně na Židově), opět se vrátí na třídu Míru. Zde budou vozidla nějakou dobu stát, aby bylo možné si je prohlédnout. Poté se vrátí do vozovny.

Více informací: https://www.dpmp.cz/o-nas/den-otevrenych-dveri.html