8. listopadu 2018

Setkání mistrů renovací 2018

Organizátor veletrhu CZECHBUS a Sdružení dopravních podniků ČR si vás dovolují pozvat na 4. ročník konference

Setkání mistrů renovací 2018

Konference se uskuteční jako součást doprovodného programu veletrhu CZECHBUS dne 22.11.2018 v 10 hodin

v přednáškovém sále Průmyslového paláce.

V rámci konference proběhnou prezentace slovem a obrazem renovovaných vozidel různých druhů - ne jen autobusů, ale zastoupeny budou i historické tramvaje a trolejbusy a dokonce i železniční vozidla. Zájemci se dozví o historii těchto vozidel, v jakém stavu se nacházela před započetím renovace, jak renovace probíhala a jak jsou vozidla v současnosti využívána. Představeny budou tradiční i vznikající sbírky historických vozidel.

Vstup na akci je pro návštěvníky veletrhu volný bez nutnosti registrace.

S prezentacemi renovovaných vozidel veřejné dopravy a děním kolem  muzejních sbírek se letos představí:

1. Tradičně již Muzeum MHD DP Praha s probíhající renovací sněhového pluhu.

2.  Dopravní podnik Ostrava, a.s. a trolejbus 17Tr z jeho druhé největší sbírky historických vozidel MHD v ČR.

3.  Pan Alois Koutek, majitel významné sbírky historických autobusů představí nově vzniklé Muzeum velkých volantů   v Loučeni.

4. Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a.s. ve spolupráci s BOVERAKLUBEM se pochlubí tramvají T2, ale také nově vzniklou expozicí veřejné dopravy v Technickém muzeu v Liberci.

5.  Dopravní podnik města Brna, a.s. zakládá vlastní sbírku historických vozidel. Čím se uvedou letos po loni prezentované tramvaji T2?

6. A protože se již stalo zvykem prezentovat i některá historická vozidla železniční. S posláním muzejní sbírky svých historických vozidel nás seznámí KŽC.

7.  Ne všechna vozidla veřejné dopravy mají to štěstí, že se dočkají svého druhého života. S jedním z nich, které by si to zcela jistě zasloužilo, se seznámíme v závěrečném příspěvku.