9. listopadu 2017

Setkání mistrů renovací 2017

INCHEBA jako organizátor veletrhu CZECHBUS a Sdužení dopravních podniků ČR jako jeho generální partner

zvou všechny zájemce na

3. ročník konference

Setkání mistrů renovací 2017

Konference se uskuteční jako součást doprovodného programu veletrhu CZECHBUS

dne 23.11.2017 v 10 hodin

v přednáškovém sále v levém křídle Průmyslového paláce.

V rámci konference proběhnou prezentace slovem a obrazem renovovaných vozidel různých druhů - ne jen autobusů, ale zastoupeny budou i historické tramvaje a trolejbusy a dokonce i železniční vozidla. Zájemci se dozví o historii těchto vozidel, v jakém stavu se nacházela před započetím renovace, jak renovace probíhala a jak jsou vozidla v současnosti využívána. Bohužel vzhledem k následkům nedávné vichřice nebudou moci být některá vozidla přímo vystavena.

Vstup na akci je pro návštěvníky veletrhu volný bez nutnosti registrace.

S prezentacemi renovovaných vozidel se letos představí:

1.  Muzeum MHD DP Praha s novým přírůstkem do sbírky vozidel – CITY BUS RENAULT KAROSA.

2.  Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a.s. a jeho vzorně renovovaná   tramvaj 6MT.

3.   Dopravní podnik Ostrava, a.s. a trolejbus 9Tr z jeho druhé největší sbírky historických vozidel MHD v ČR.

4.  Pan Alois Koutek, majitel významné sbírky historických autobusů bude prezentovat tahač Š 706   RTTN  s osobním návěsem Karosa NO 80.

5.  Dopravní podnik města Brna, a.s. zakládá vlastní sbírku historických vozidel a jejím pilířem jistě bude i prezentovaná tramvaj T2.

6.   A protože se již stalo zvykem prezentovat v rámci tohoto workshopu i některé historické vozidlo železniční, příležitost k prezentaci své záslužné činnosti bude mít i občanské sdružení Výtopna Zlíchov.