10. října 2018

Pražská strojírna bude investovat téměř 12 milionů do centra pro ohýbání kolejnic

Praha, 10. října 2018 – Pražská strojírna, dceřiná společnost DPP, uskuteční největší investici do výroby v posledních letech. Vedení Pražské strojírny odsouhlasilo nákup centra pro ohýbání kolejnic od švýcarské společnosti Stierli-Bieger. Za nové zařízení Pražská strojírna zaplatí v přepočtu téměř 12 milionů korun.

„Dokončili jsme výběr partnera, kterého jsme hledali od dubna. Od transakce si slibujeme výrazné omezení lámání kolejnic při ručním ohybu, můžeme DPP poskytnout servis v nejširším možném rozsahu. Investujeme tak do modernizace, zvýšení produktivity práce a ziskovosti,“ říká Róbert Masarovič, generální ředitel Pražské strojírny.

„Ve strategickém období 2019 – 2020 budeme investovat do výrobních prostředků 80 milionů korun. V letošním roce jsme realizovali mj. nákup brousícího stroje za 103 milionů korun,“ dále sděluje Masarovič.

Pražská strojírna pod novým managementem vykazuje oproti minulosti výrazně lepší hospodářské výsledky, za rok 2017 skončila v černých číslech, když zaznamenala zisk 9,4 milionů korun. Daří se jí získávat zakázky v tuzemsku i v zahraničí. „Za zmínku také stojí zejména letošní kontrakt na realizaci části vozovny v Petrohradu za zhruba 44 milionů korun,“ dodává Masarovič s tím, že loni Pražská strojírna podepsala zakázku za 23 milionů korun na kolejiště v německém Freiburgu.