12. února 2018

Nakoupit předplatné v Karlových Varech lze nyní přes e-shop

Cestující v městské hromadné dopravě v Karlových Varech od dnešního dne mohou využít k nákupu časových kupónů a dobití elektronické peněženky e-shop Dopravního podniku Karlovy Vary v pohodlí od počítače.

„V praxi to znamená, že již není nutné navštívit Předprodejní kancelář v Zeyerově ulici a je možné si z pohodlí domova zakoupit časový kupon na Karlovarskou kartu. Validace zakoupeného kuponu je možná přímo na validátoru v autobusu za hodinu od provedeného nákupu. Stejný postup platí i pro nabití elektronické peněženky na Karlovarské kartě,“ uvedl Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti.

Podrobný návod na je uveden na webu dpkv.cz v hlavní záložce E-shop. V zásadě se jedná o 4 jednoduché kroky:

1. Provést jednorázovou registraci osobních údajů (následně se již pouze přihlásit)
  2. Vybrat si časový kupón pro nákup
  3. Provést úhradu
  4. Zvalidovat zakoupený časový kupon v jakémkoliv voze MHD

„Jsem velmi rád, že se podařilo tento projekt dotáhnout k cíli a můžeme tak především našim předplatitelům nabídnout velmi komfortní řešení při nákupu časových kuponů,“ sdělil Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti.

Nákup časových kuponů a dobití elektronické peněženky prostřednictvím e-shopu je možný nejen v rámci karlovarské MHD, ale stejně tak je možné tímto způsobem zakoupit časový kupon i pro MHD plzeňskou. Elektronickou peněženku pro nákup jednorázového jízdného je možno využít v rámci Karlovarské karty jak v Karlových Varech, tak v Plzni, ale i v Mariánských lázních.

Uvedená novinka patří mezi další slibované kroky dopravního podniku směrem ke zvyšování kvality veřejné služby směrem k cestujícím. Vedle těchto novinek připravuje DPKV i pro rok 2018 celou řadu novinek, jako např. možnost úhrady jízdného prostřednictvím In-karty Českých drah a opačně, tedy Karlovarskou kartou ve vlacích ČD nebo zavedení inteligentních zastávek.