pátek 4. října 2019

I v roce 2019 jede Dopravní podnik Ostrava na pomoc místním neziskovkám

„Denně jsme součástí tisíců životů. Vozíme milióny příběhů a rozhodli jsme se přinášet více radosti do těch méně veselých.“ To byla slova, která uvedla první ročník TYRKYSOVÉ SBÍRKY. Letos tomu nebude jinak a ve spolupráci s Nadačním fondem KŘÍDLENÍ udělá opět Dopravní podnik Ostrava (DPO) vše proto, aby přivezl radost těm, kteří ji potřebují.

První dobročinný projekt DPO měl v loňském roce velký úspěch. Celých 100 000 Kč bylo v TYRKYSOVÉ SBÍRCE vybráno na pomoc místním neziskovým organizacím pro realizaci jejich projektů. I v letošním roce zopakuje DPO aktivity, které mají pomoci rozzářit tváře potřebných.

TYRKYSOVÁ JÍZDENKA

První velkou novinkou TYRKYSOVÉ SBÍRKY je TYRKYSOVÁ JÍZDNEKA, která začne platit od 4. října 2019 a cestující ji najdou v mobilní aplikaci MojeDPO. Za tuto jízdenku zaplatí cestující 50 Kč, přičemž celá tato částka poputuje na transparentní účet Nadačního fondu Křídlení. Jízdenka bude přestupní, 45minutová a bude platit ve spojích DPO.

TYRKYSOVÁ SBÍRKA pak bude zahájena 22. listopadu 2019, kdy do ulic vyrazí „Okřídlená tyrkysová vozidla“. Dále v době od 25. do 27. listopadu se budou dobrovolníci s kasičkami Nadačního fondu Křídlení pohybovat ve vozidlech ostravské MHD. Vyhlášení vybrané částky Tyrkysové sbírky proběhne na akci Advent plný Křídlení ve čtvrtek 28. listopadu v multifunkční aule Gong v Dolních Vítkovicích.

Co jste udělali letos pro druhé vy? Pojeďte s námi na pomoc místním neziskovým organizacím. Více o projektu najdete na www.tyrkysovasbirka.cz