10. května 2018

Dopravní podnik v Karlových Varech sjednocuje karty pro MHD a linkovou dopravu

autobus-v-kapse

Dopravní podnik Karlovy Vary, a.s. připravil pro své cestující další novinku. Během měsíce května 2018 dojde na všech autobusech příměstské dopravy, které provozuje naše společnost, k výměně starého odbavovacího systému za nový.

„V praxi to znamená, že se ve všech autobusech naší společnosti odbavíte jednou kartou. Cestující si pouze vybere, zdali to bude Karlovarská karta nebo bezkontaktní bankovní karta. Tento systém odbavení naši cestující znají již z autobusů MHD, nově k tomu tak přidáváme i všechny příměstské linky“, uvedl Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti.

Změna tedy spočívá ve sjednocení čipových karet pro linkovou dopravu a MHD Karlovy Vary a současně možnost použití bezkontaktní bankovní karty pro nákup jízdného. Původní žluté čipové karty tedy nahradí v průběhu měsíce května Karlovarská karta.

„Karlovarskou kartu bude možno využívat jak k pořizování předplatného pro MHD, tak pro platby z elektronické peněženky na všech našich linkách, včetně těch příměstských. Současně odpadá potřeba navštívit naší předprodejní kancelář a Karlovarskou kartu si můžete dobít přes internet“, doplnil Lukáš Siřínek.

Pokud již Karlovarskou kartu vlastníte, můžete si ji nabít přes internet nebo u řidiče (v autobusech, které již budou vybaveny novým odbavovacím zařízením) a začít používat při platbách jízdného úplně stejným způsobem jako u původní žluté čipové karty (i nadále bude poskytována sleva 5 % z jízdného). Samozřejmostí je převedení zůstatku z původní žluté čipové karty na novou, Karlovarskou kartu.

Pokud používáte původní žlutou čipovou kartu a Karlovarskou kartu nevlastníte, stačí se dostavit na náš předprodej v Zeyerově ulici a zažádat o vystavení nové Karlovarské karty, a pokud si na novou kartu nahrajete do elektronické peněženky částku alespoň 200,-Kč, je vystavení nové Karlovarské karty zdarma.