úterý 3. prosince 2019

Dopravní podnik města Ústí nad Labem a.s. spustí II. etapu elektronického odbavovacího systému v MHD

Ústí nad Labem – Spuštění elektronického odbavovacího systému pro cestující bude mít celkem tři etapy. Druhá z nich bude zahájena dne 15. prosince 2019.

Základním cílem elektronického odbavovacího systému je zavést novou technologii odbavování cestujících v městské hromadné dopravě. Umožnit cestujícím využití bezkontaktních platebních karet nejen pro jednotlivé jízdné, ale i pro nákup časového jízdného z pohodlí domova.
,,Multikanálový elektronický odbavovací systém pro městskou hromadnou dopravu, jehož základem je bezkontaktní platební karta, umožní komfortní a moderní způsob odbavení cestujících. Mezi základní přínosy bude patřit rychlost, jednoduchost a rozšíření možnosti odbavení nebo poskytnutí slevy z ceny jednotlivého jízdného při využití elektronické platby,“ řekl ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem a.s. Libor Turek.