25. května 2017

Dopravní podnik Karlovy Vary získal prestižní cenu

V 15. ročníku celostátní soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku 2017 se Dopravnímu podniku Karlovy Vary podařilo dosáhnout významného úspěchu.  V kategorii Progresivní zaměstnavatel regionu  2017 do 500 zaměstnanců získal 3. místo v Karlovarském kraji. Soutěž vyhlašuje obecně prospěšná společnost Klub Zaměstnavatelů a přihlášené firmy jsou hodnoceny podle mezinárodně uznávané metodiky Saratoga, podle níž výsledky připravuje odborný garant Price Waterhouse Coopers.

„Medailové umístění v soutěži nás velmi potěšilo. Je to jasný signál, že poslední rok práce přinesl svoje výsledky a směr, kterým jsme se vydali je správný, tak teď ještě s větší chutí budeme pokračovat v práci na tom, aby naši zaměstnanci byli spokojení a společně s námi se snažili budovat dobré jméno podniku. V uplynulém roce jsme posílili především vzájemnou komunikaci, zavedli jsme pravidelné hodnocení zaměstnanců, nastavili systém vzdělávání a plán nástupnictví. Navíc všichni, kteří hledají místo v oboru, budou díky udělenému ocenění vědět, že stojí zato o práci v našem dopravním podniku uvažovat,“ řekl místopředseda představenstva  Ing. Lukáš Siřínek.

Vyhlášení výsledků v hlavních kategorií Sodexo Zaměstnavatel roku 2017, v kategoriích do 500 zaměstnanců, do 5000 zaměstnanců a nad 5000 zaměstnanců pro Jihočeský, Plzeňský a Karlovarský kraj, se letos uskutečnilo v úterý 23. května na Západočeské univerzitě v Plzni. Výsledky hodnocení pro Karlovarský kraj: 3. místo Dopravní podnik Karlovy Vary, a.s.,  2. místo Synthomer a.s., 1. místo Karlovarské minerální vody a.s.

Dopravní podnik Karlovy Vary, a. s. byl založen na počátku října 1954. Od té doby zabezpečuje městskou hromadnou dopravu v Karlových Varech. Cestující mají k dispozici autobusové linky denní a noční, zvláštní linky i linky příměstské či lanové dráhy. Kromě městské hromadné dopravy provozuje opravárenskou dílnu, mycí linku, lakovnu, prodej pohonných hmot a další. „Naším krédem je provádět veškeré služby rychle, kvalitně a přitom za rozumnou cenu. To by ale nebylo možné bez zaměstnanců, kteří věří svému zaměstnavateli a mohou se opřít o stabilní zázemí firmy,“ doplnil Ing. Lukáš Siřínek. Společnost má v současnosti 257 zaměstnanců.

Místopředseda představenstva