středa 27. listopadu 2019

Do plzeňských ulic vyjede již podruhé vánoční tramvaj

DSC_0012

Z vozovny Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) vyjede v neděli 1. prosince 2019 speciálně vyzdobená vánoční tramvaj. Šířit adventní náladu bude tramvaj po celý prosinec.

V loňském roce zpříjemňovala vánoční tramvaj Plzeňanům advent poprvé a rychle si získala přízeň malých
i velkých cestujících a posléze i vyhrála stříbrné místo v soutěži o nejhezčí vánoční tramvaj mezi 17 evropskými městy, v ČR dokonce místo první.

„Letos chceme naše cestující překvapit opět něčím novým, rozhodli jsme se proto vyzdobit i interiér vozu, aby na cestující adventní nálada dýchala po celou jejich cestu,“ říká Roman Zarzycký, první náměstek primátora a předseda představenstva PMDP.

Vánoční tramvaj poprvé vyjede v neděli 1. prosince, kdy bude mezi 16. a 18. hodinou kroužit kolem náměstí Republiky a doprovodí tak atmosféru při slavnostním rozsvěcování vánočního stromu. V pondělí 2. prosince vyjede již na pravidelnou linku. Přibližně do poloviny prosince bude vánoční tramvaj nasazována převážně na linku č. 3, v druhé polovině prosince pak na linku č. 2.