čtvrtek 14. února 2019

140x do Bedřichova a zpět zajely autobusy kyvadlové dopravy Jizerské 50 zajištěné DPMLJ

Z Liberce do Bedřichova v Jizerských horách a zpět byla nejfrekventovanější trasa o uplynulém víkendu, kdy probíhal 52. ročník Jizerské 50. Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a.s. již tradičně zajišťoval dopravu tisíců závodníků a diváků na letošní závod, který pořadatelé považují za rekordní, co se týká jeho návštěvnosti.

V pátek a v sobotu se vypravovaly v daleko častějším režimu autobusy na libereckou městskou linku číslo 500. Na místo vozů délky 12 metrů byla linka obsluhována kloubovými autobusy. Hustě obsazené spoje dopravovaly účastníky závodu do Obchodního centra NISA, kde bylo organizátory zřízeno registrační místo J50 s výdejem startovních čísel.

V ranních hodinách v sobotu a neděli se pak rozjela tradiční kyvadlová doprava z Liberce, Jablonecké ulice do Bedřichova v Jizerských horách. Kyvadlové autobusy, objednaná pořadatelem akce, doplnily pravidelnou linku č. 18 MHD v Liberci, která byla také po oba dny výrazně posilována. Vozidla nepřetržitě pendlovala mezi Libercem a místem startu/dojezdu závodu v Bedřichově.

A kolikrát se autobusy na JIZERSKÉ50 otočily?

V sobotu 9. 2. 2019 se kyvadlové autobusy otáčely 50x a v neděli 10. 2. 2019 najezdily 90 kol.

Celkem se tedy mezi Libercem a Bedřichovem otočily 140x a najely přes 3 tisíce kilometrů.

Podle informací dispečerů a řidičů nebyla zaznamenána žádná mimořádná událost a otáčení vozidel v Bedřichově na stadionu letos probíhalo bez výrazných problémů. Pouze v neděli docházelo v ranních hodinách ke krátkodobé neprůjezdnosti komunikace od Maliníku do Bedřichova z důvodu vysoké hustoty provozu a obtížné průjezdnosti komunikace – sněhové mantinely. Provoz kyvadlové přepravy z Liberce nebyl nějak zásadně těmito skutečnostmi ovlivněn.